Dyniowy budyń jaglany

Kasza jaglana to świetna baza dla słodkich deserów. Zmiksowana na gładko, tworzy najpyszniejszy i najzdrowszy budyń. Dodatek dyni sprawia, że jest to idealny jesienny deser, lub śniadanie. Dodatek sproszkowanego korzenia MACA, doda energii i witalności. Maca znana jest również jako afrodyzjak. Zwiększa sprawność seksualną mężczyzn i kobiet.

 

Sposób przygotowania:

  • 1.Kaszę jaglaną dokładnie wypłukać na sitku.
  • 2.Przelać wrzątkiem.
  • 3.Przełożyć do garnka, dolać wodę i mleko kokosowe.
  • 4.Gotować pod przykryciem ok. 10 minut, do momentu aż kasza wchłonie całą wodę.
  • 5.Zdjąć z ognia i odstawić na 10 minut do napęcznienia.
  • 6.Gorącą kaszę przełożyć do blendera, dodać szczyptę soli i zacząć blendować.
  • 7.Kiedy kasza nieco się rozdrobni, dodać pozostałe składniki i blednować dalej do uzyskania gładkiego budyniu.
  • 8.Doprawić do smaku miodem i sokiem z cytryny.
  • 9.Podawać na gorąco lub na zimno.
  • 10.Udekorować ulubionymi owocami i orzechami.

Składniki:

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki puree z dyni
  • 3 łyżki śmietanki kokosowej ( gęsta cześć mleczka kokosowego)
  • miód do smaku
  • szczypta soli
  • sok z cytryny do smaku
  • 1 łyżeczka maca PRIMA ZDROWIE
Udostępnij przepis