Koktajl z selera naciowego, melona i ogórka

Ten koktajl to prawdziwa bomba witaminowa. Seler naciowy to skarbnica witamin i składników mineralnych. Zawiera między innymi: Witaminę E, witaminy z grupy B, żelazo. magnez, cynk, fosfor, potas, czy wapń. Seler pomaga usunąć toksyny z organizmu, wpływa pozytywnie na procesy trawienne, działa odmładzająco na skórę. Po za tym seler jest nisko kaloryczny, dlatego jest polecany w dietach odchudzających. Melon jest bogaty w beta karoten, który chroni przed rozwojem nowotworów i miażdżycy. Potas zawarty w ogórku wspomaga pracę serca i reguluje ciśnienie krwi.
Acerola ma niezwykłe właściwości odżywcze. Zawiera bardzo dużo witaminy C, ponad 30 razy więcej niż cytryna! Dlatego ten koktajl polecamy szczególne późnym latem i jesienią, żeby wzmocnić organizm przed sezonem przeziębieniowym.

Sposób przygotowania:

  • 1.Seler naciowy pokroić na mniejsze części.
  • 2.Melona obrać, pozbawić pestek, pokroić na mniejsze kawałki.
  • 3.Ogórka obrać i pokroić.
  • 4. Warzywa i owoce przełożyć do blendera, dodać Acerolę i odrobinę wody kokosowej.
  • 5.Blendować do rozdrobnienia kawałków.
  • 6.Następnie dolać więcej wody kokosowej i ponownie zblendować, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Składniki koktajlu:

  • 3 laski selera naciowego
  • 1/3 małego melona
  • 1 mały ogórek
  • 1/4 miarki Aceroli Prima Zdrowie
  • ok. 1 szklanki wody kokosowej
Udostępnij przepis