Nocna owsianka dyniowa

Nocna owsianka, to przepis idealny dla osób, które lubią sobie dłużej pospać, a później nie mają czasu na przygotowanie śniadania. Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego dla zdrowia i dobrego samopoczucia, nie warto z niego rezygnować. Owsiankę należy przygotować wieczorem, rano wystarczy ją jedynie podgrzać ( jeśli wolimy ciepłą owsiankę) i udekorować ulubionymi dodatkami. Można też zabrać owsiankę w drogę i zjeść ją w pracy, czy szkole. Dodatek sproszkowanego korzenia Maca, sprawi, że będziemy mieć więcej energii i wyższy poziom koncentracji.

Sposób przygotowania:

  • 1.Wieczorem, przełożyć wszystkie składniki owsianki do słoika, dokładnie wymieszać.
  • 2.Po 10 minutach jeszcze raz wszystko przemieszać i odłożyć na całą noc do lodówki.
  • 3.Owsiankę można jeść na zimno, lub ciepło.
  • 4.Jeśli chcemy ciepłą owsiankę, należy podgrzać ją w rondelku, uważając, żeby nie przypalić.
  • 5.Gotową porcję przełożyć do miseczki i udekorować ulubionymi owocami i orzechami.

Składniki:

  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 4 łyżki płatków owsianych
  • 1 łyżka nasion chia
  • 2 łyżki puree z dyni
  • miód do smaku
  • 2 szczypty cynamonu
  • 2 szczypty imbiru
  • 2 szczypty kardamonu
  • 1 łyżeczka Maca Prima Zdrowie
Udostępnij przepis