Pudding chia z ACAI

Pudding chia z jagodami ACAI to świetna propozycja zarówno na śniadanie jak i na deser. Idealny posiłek dla osób, które dbają o swoją linię.  Spożywając chia, spowalniamy wchłanianie cukrów i pomagamy regulować ich poziom we krwi. Błonnik zawarty w tych ziarenkach działa korzystnie na układ trawienny i zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Jagody Acai z kolei przyspieszają metabolizm tłuszczu. Poprawiają również działanie układu trawiennego i wydalniczego. A to zaledwie kilka z cudownych właściwości Jagód ACAI.

Sam przepis jest prosty i szybki do przygotowania. Udekorowany świeżymi owocami cieszy nie tylko oczy ale i nasze kubki smakowe.

 

Jak zrobić pudding:

  • 1.Mleko kokosowe, wodę, nasiona chia, oraz miód wymieszać w słoiku.
  • 2.Wstawić do lodówki.
  • 3.Po 10 minutach ponownie wymieszać.
  • 4.Odstawić do lodówki na całą noc.
  • 5.Rano wyłożyć pudding do miseczek, udekorować owocami, stokrotkami, posypać porcją ACAI

Składniki:

  • 400 ml mleka kokosowego z puszki
  • 100 ml wody
  • 5 łyżek nasion chia
  • miód do smaku
  • 1/2 łyżeczki Acai PRIMA ZDROWIE

Do podania:

  • Ulubione owoce
  • stokrotki lub inne jadalne kwiaty
Udostępnij przepis