
Pudding chia z ACAI
Pudding chia z jagodami ACAI to świetna propozycja zarówno na śniadanie jak i na deser. Idealny posiłek dla osób, które dbają o swoją linię. Spożywając chia, spowalniamy wchłanianie cukrów i pomagamy regulować ich poziom we krwi. Błonnik zawarty w tych ziarenkach działa korzystnie na układ trawienny i zapewnia długotrwałe uczucie sytości. Jagody Acai z kolei przyspieszają metabolizm tłuszczu. Poprawiają również działanie układu trawiennego i wydalniczego. A to zaledwie kilka z cudownych właściwości Jagód ACAI.
Sam przepis jest prosty i szybki do przygotowania. Udekorowany świeżymi owocami cieszy nie tylko oczy ale i nasze kubki smakowe.
Składniki:
- 400 ml mleka kokosowego z puszki
- 100 ml wody
- 5 łyżek nasion chia
- miód do smaku
- 1/2 łyżeczki Acai PRIMA ZDROWIE
Do podania:
- Ulubione owoce
- stokrotki lub inne jadalne kwiaty