Sałatka owocowa z komosą ryżową

Sałatka owocowa z komosą ryżową, to propozycja idealna na drugie śniadanie do pracy, czy szkoły, lub wspólny rodzinny piknik. Przygotowanie sałatki jest bardzo łatwe i szybkie, a jeśli dodatkowo użyjemy krajalnicy Jolko, to przygotujemy ją błyskawicznie. Możemy poprosić o pomoc dzieci, nie martwiąc się, o skaleczenia.

  • Promocja!
    Stara cena:39,99  Nowa cena:34,99 

Sposób przygotowania:

  • 1.Wszystkie owoce umyć.
  • 2.Truskawki pozbawić szypułek, mango i kiwi obrać.
  • 3.Większe truskawki pokroić na mniejsze kawałki, mniejsze zostawić w całości
  • 4.Kawałki mango odkroić od pestki.
  • 5.Przy pomocy krajalnicy Jolko, mango pokroić w plasterki, a kiwi w kostkę.
  • 6.Miętę pokroić drobno.
  • 7.Miód wymieszać z cytryną.
  • 8.Wszystkie składniki sałatki wymieszać i zostawić w lodówce na kilka godzin, żeby smaki się połączyły.

Składniki sałatki

  • 1 szklanka ugotowanej komosy ryżowej (quinoa)
  • 1 szklanka borówek
  • 1 szklanka truskawek
  • 2 dojrzałe kiwi
  • 1 dojrzałe mango
  • garść świeżej mięty
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka miodu

Akcesoria

  • Krajalnica Jolko
Udostępnij przepis