Tabuleh z komosą ryżową i kiszoną cytryną

Kiszone cytryny są dostępne tylko w naszych sklepach stacjonarnych.

  • BRAK

Sposób przygotowania:

  • 1.Komosę ryżową dokładnie wypłukać, odsączyć na sitku. Jedną szklankę komosy gotować w dwóch szklankach wody, pod przykryciem na średnim ogniu. Po około 20 minutach, quinoa powinna wchłonąć całą wodę. Odstawić ją do ostudzenia.
  • 2.Natkę i kolendrę drobno posiekać. Kiszoną cytrynę (razem ze skórką) drobno pokroić. Rzodkiewki przekroić na pół i na cienkie plasterki, pomidorki przekroić na pół, lub na cztery. Ogórka obrać, pokroić wzdłuż na cztery i na kawałki. Pokrojone składniki dodać do miski z komosą.
  • 3.Przygotować dressing: Ząbek czosnku pokroić na plasterki, posypać solą, posiPrzygotować dressing: Czosnek przecisnąć przez praskę. W szklance wymieszać razem ocet jabłkowy, oliwę z oliwek, czosnek, sól i pieprz.
  • 4.Dressing wymieszać ze składnikami sałatki.
  • 5.Pokruszyć ser feta
  • 6.Do sałatki świetnie będzie pasować też czerwona cebula. Świeżą kolendrę można zastąpić świeżą miętą

Składniki:

  • 1 szklanka komosy ryżowej
  • ½ pęczka kolendry
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 kawałki kiszonej cytryny PRIMA ZDROWIE
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 ogórek zielony
  • 400 g pomidorków koktajlowych

Opcjonalnie:

  • Ser feta
  • Czerwona cebula
Udostępnij przepis