Trufle śliwkowe z Macą

Pyszne, zdrowe, a do tego szybkie w przygotowaniu! Takie są właśnie trufle śliwkowe z dodatkiem sproszkowanego korzenia Maca. To idealny pomysł na zdrowy deser który można zjeść bez wyrzutów sumienia. Dodatek korzenia Maca doda energii, oraz poprawi wydolność zarówno fizyczną jak i umysłową. Dlatego takie trufle świetnie sprawdzą się jako mała słodka przekąska do szkoły czy pracy

  • Promocja!
    Stara cena:24,99  Nowa cena:9,99 

Sposób przygotowania:

  • 1.Daktyle i śliwki zalać przefiltrowaną wodą i zostawić na kilka godzin.
  • 2.Migdały ze szczyptą soli rozdrobnić w blenderze.
  • 3.Dodać chia, kakao, macę, oraz olej kokosowy i dalej rozdrabniać.
  • 4.Daktyle i śliwki odsączyć na sicie.
  • 5.Dodać do blendera i rozdrobnić.
  • 6.Masę przełożyć do miski i odłożyć na godzinę do lodówki.
  • 7.Po tym czasie z masy formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego.
  • 8.Obtoczyć w sproszkowanych suszonych buraczkach.

Składniki:

  • 1,5 szklanki daktyli
  • 0,5 szklanki śliwek suszonych
  • 1 szklanka migdałów
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 1 łyłżka nasion chia
  • 3 łyżki kakao
  • sproszkowane suszone buraczki
  • 1 łyżka sproszkowanego korzenia Maca
  • szczypta soli himalajskiej
Udostępnij przepis