Zielony koktajl na poprawę odporności

Ten koktajl świetnie sprawdzi się, jeśli chcecie wzmocnić swoją odporność. Acerola, cytryna, kiwi, szpinak i sok jabłkowy to świetne źródła witaminy C. Nie brak tu również przypraw przeciwzapalnych takich jak kurkuma i imbir. Pamiętajcie jednak by dodać do koktajlu odrobinę pieprzu, zawarta w niej piperyna znacznie poprawia wchłanianie kurkuminy.

Sposób przygotowania:

  • 1.Kurkumę i imbir obrać i zatrzeć na drobnej tarce.
  • 2.Do blendera przełożyć szpinak, kiwi, kurkumę, imbir i sok z cytryny.
  • 3.Zacząć blendować.
  • 4.Kiedy składniki w większości się rozdrobnią, zacząć dolewać sok jabłkowy i wodę kokosową, do uzyskania odpowiedniej konsystencji.

Składniki:

  • 4 garści świeżego szpinaku
  • 150 gram polskiego mini Kiwi
  • 1cm świeżego imbiru
  • 1 cm świeżej kurkumy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1/2 szklanki soku jabłkowego
  • 1 szklanka wody kokosowej
  • 1 miarka Acerola PRIMAZDROWIE.
Udostępnij przepis